24 november 2021

500 ritten met ANWB AutoMaatje!

Minder mobiele inwoners van Hardinxveld-Giessendam kunnen sinds 2 jaar gebruik maken van de vervoersservice ANWB AutoMaatje. En dat het een succes is, bewijst het feit dat er inmiddels 500 ritten zijn gereden!

“Een belangrijke mijlpaal”, aldus coördinator Linda van de Wetering. “Omdat we vrij snel na de start in november 2019 weer stil stonden vanwege de coronapandemie, moesten we in juli 2020 echt weer hard aan het werk om opnieuw bekendheid te geven aan deze nieuwe vervoerservice binnen de gemeente. Gelukkig heeft dat heel goed uitgepakt en konden we rekenen op een groep trouwe deelnemers.”

Bij ANWB AutoMaatje rijden vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto deelnemers naar hun gewenste bestemming.  Dat kan een ziekenhuisbezoek of andere medische afspraak zijn, maar ook sociale ritten worden regelmatig gereden. Denk daarbij aan een koffie drinken bij een vriendin of het bezoeken van een familielid die buiten de gemeente woont.

ANWB AutoMaatje is inmiddels niet meer weg te denken uit Hardinxveld-Giessendam.

Rit aanvragen?

Een rit aanvragen kan minimaal 2 werkdagen van tevoren via Servanda op telefoonnummer (0184) 612 771 of door te mailen naar automaatje@servanda.nl. U betaalt € 0,30 per km.

Wilt u zich inzetten voor minder mobiele dorpsgenoten?

Vrijwillige chauffeurs zijn van harte welkom zich aan te melden! Dat kan via bovenstaand telefoonnummer en mailadres.

Coördinator Linda van de Wetering en de vrijwillige planners van ANWB AutoMaatje Hardinxveld-Giessendam. Vlnr Cees de Koning, Frans de Bruin en Frans Moen. Foto: AutoMaatje