2 april 2019

Buurtontbijt door Buurt Bestuurt Boven-Hardinxveld

Op zaterdag 30 maart hebben meer dan 80 personen deelgenomen aan het gezellige buurtontbijt in ’t Hart in Boven-Hardinxveld.

De vrijwilligers van Buurt Bestuurt hebben in samenwerking met StuwKR8 de bewoners, die te maken hebben gehad met de rioleringswerkzaamheden in het Zuid-Westelijk deel van Boven-Hardinxveld, uitgenodigd voor een ontbijt. Na afloop van het ontbijt kon men met vertegenwoordigers van Stuwkr8, Servanda, Woningbouwvereniging Fien, ambtenaren en wethouders Nederveen en Boerman in gesprek. Mensen konden vragen stellen en er werd uitleg gegeven over het verloop van de rioleringswerkzaamheden. De bedoeling was vooral om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en lering te trekken uit het verloop van het project. Met deze ervaringen en lessen kan een volgende keer tot een nog betere samenwerking worden gekomen tussen bewoners, gemeente en aannemer.

Buurt Bestuurt heeft zich voorgenomen om deze geslaagde ontmoeting een vervolg te geven, al dan niet in een ander concept, voor een andere wijk in Boven-Hardinxveld. Buurt Bestuurt start daarnaast met een werkgroep die ook sociale vraagstukken en het verbeteren van het contact tussen inwoners gaat oppakken voor Boven-Hardinxveld.

Buurt Bestuurt ontvangt een bijdrage vanuit het vaste MAG-budget en wordt bij dit project ondersteund door StuwKR8, zodat zij mooie ontmoetingen zoals dit ontbijt kunnen realiseren.