13 december 2019

Calisthenicsbaan in gebruik

Cornell Roverts, initiatiefnemer van de Calisthenicsbaan in de Westwijk, vertelde ons onlangs over zijn MAG-ervaring:

‘Het idee is ontstaan in november 2017. Tijdens mijn bootcamp kwam ik erachter dat er eigenlijk weinig aan buitensport ruimte te vinden is in Hardinxveld. Door mijn werk als sportcoach in Dordrecht kwam ik aanraking met Calisthenicsparken. Een geweldige manier om met je eigen lichaamsgewicht als weerstand te trainen in de buitenlucht.

Om een dergelijke baan te kunnen realiseren ben ik aan de slag gegaan om zoveel mogelijk Hardinxveldse partijen te benaderen. De MAG heeft ervoor gezorgd dat het financieel ook gerealiseerd kon worden. Ook heeft Fitter –bijdewit- bijgedragen.

Voor de mankracht om de palen in de grond te slaan heb ik de samenwerking met Bouwmensen Hardinxveld opgezocht. Als laatste heeft ook NuBuiten zijn steentje bijgedragen met de levering van het beton.

Sinds de opening op 24 mei jl. is al veel gebruik gemaakt van het park. Jong en oud weten het te vinden en elke dag is er wel iemand die er aan hangt, serieus of om te spelen. Beide geweldig!’