21 oktober 2022

Dag van de Ouderen in Hardinxveld-Giessendam

Op 6 oktober werd de dag van de ouderen weer georganiseerd in sporthal de Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam. Deze activiteit werd ook dit jaar weer gesteund door StuwKR8 en is mogelijk gemaakt met een MAG-bijdrage.

Het organiserend comité van de Stichting Dag van de Ouderen Hardinxveld-Giessendam heeft weer zorg gedragen voor een breed scala aan activiteiten die plaats vonden in de sporthal de Wielewaal.

Dag van de Ouderen in Hardinxveld-Giessendam

Een breed scala aan activiteiten tijdens de dag van de ouderen in Hardinxveld-Giessendam

De 7e Doe- en informatiebeurs voor senioren werd gehouden in het kader van de (inter)nationale Dag van der Ouderen. Nadat vorig jaar door Corona de beurs wat minder werd bezocht als de jaren ervoor, was er dit jaar weer veel belangstelling. Met circa 600 bezoekers was het soms dringen voor de stands en was er veel belangstelling voor de vele doe- en kijk activiteiten.

Wethouder Trudy Baggerman opende de beurs en mocht als eerste het valpreventieparcours bij de fysiotherapeuten afleggen. De 40 marktkramen die rondom langs de wanden van de sporthal stonden opgesteld werden goed bezocht. De oudere plaatsgenoten konden daar informatie konden krijgen op allerlei gebied. Er waren stands van de gemeente, sociale diensten, verpleeghuizen, thuiszorg, buurtzorg, politie, brandweer, banken, notaris, seniorenverenigingen, mondzorg, gehoor, wonen, reizen en diverse plaatselijke verenigingen en stichtingen.

Niet alleen de stands werden druk bezocht, maar er was ook veel bekijks bij de  doe-en kijk activiteiten op het middenterrein en in de kleedkamers van de sporthal.

De stichting Dag van de Ouderen HG en het organiserende Comité kijkt weer bijzonder tevreden terug op deze succesvolle middag voor de plaatselijke senioren, die dankzij de financiële steun van Stuwkr8 en de diverse plaatselijke sponsors, en de medewerking van vele vrijwilligers weer mogelijk is gemaakt.