21 augustus 2023

Geslaagde eerste culturele dag in Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam kan terugzien op een zeer geslaagde culturele dag. Door een gezamenlijke inzet en een belangeloze deelname van tal van verenigingen, instellingen en personen genoot het publiek 3 juni op meerdere plaatsen van muziek, zang, dans en schilderkunst. Ook was er een kindertheater en een driedaagse pop-up tentoonstelling. Er waren tussen 10.00 en 15.00 uur in totaal ruim 35 optredens, uitvoeringen, workshops en meer.

Dame schenkt koffie op culturele dag

De dag ging van start met een ontbijt in ’t Hart en in het gemeentehuis en vanaf 10.00 uur was het feest bij ’t Hart, het Raadhuisplein en Den Bogerd. Daar waren aansluitend optredens van zeer diverse aard, alles in het kader van de cultuur. Op enkele andere plekken, zoals Muziekschool De Rover, Servanda, de bibliotheek en in De Koperen Knop was ook het nodige te beleven. Bovendien hingen in winkels e.d. doeken van het museum en van textielkunstenares Teuny Bakker.

Deze culturele dag kon worden gerealiseerd door de oprichting van de Stichting Culturele Dag Hardinxveld-Giessendam en de medewerking van het Ondernemersfonds Hardinxveld-Giessendam, de Maatschappelijke Agenda Hardinxveld-Giessendam en de Gemeente Hardinxveld-Giessendam. In een uitgebreide evaluatie wordt bekeken of iets dergelijks jaarlijkse of misschien tweejaarlijks kan terugkomen.