Filmavond onder de sterren met je voeten in het zand

Datum initiatief: 13 juli 2018
Locatie: Strand bij de helling in Hardinxveld-Giessendam

Vrijdagavond 13 juli vond een bijzondere filmavond plaats op het strand bij de helling in Hardinxveld-Giessendam. Rosalie van Loon en Amber Steijger zijn al langere tijd actief met het bieden van hulp aan vluchtelingen in nood, ver weg en dichtbij. In Hardinxveld-Giessendam gaan zij ook op bezoek bij nieuwe Nederlanders en ondersteunen voor zover dat kan.

De filmavond was bedoeld om mensen uit het hele dorp bij elkaar te brengen. Verschillende leeftijden, maar ook verschillende achtergronden. Deze mensen wilden zij graag activeren en motiveren om iets voor een ander te doen en bewust maken van de lange weg van inburgeren die nieuwe Nederlanders moeten doorlopen. Voor het evenement konden tickets gekocht worden, waarvan de opbrengst geheel besteed gaat worden aan kleine en grote projecten voor nieuwe Hardinxvelders.

De film ‘The Good Lie’ maakte veel indruk op de bezoekers aan deze avond en heeft hen hopelijk geïnspireerd. Een film met confronterende, maar ook mooie en emotionele beelden. Naast de bijzondere film was de buitenbioscoop volledig aangekleed en zorgden de gezellige lampjes voor een hele fijne sfeer om elkaar te ontmoeten. Bezoekers vonden het een hele positieve ervaring en ook de organisatie kijkt terug op een leuk en zeer geslaagd evenement. De opbrengst van meer dan 2000,- euro gaat actief ingezet worden door Rosalie en Amber. Wat de organisatie betreft vindt er volgend jaar een vervolg plaats!

Contact
Rosalie van Loon
E: rosalievanlook@outlook.com

 

Bijdrage aan MAG-doelen:
Omzien naar elkaar • Samenleven • Vrijwillige inzet
Hoogte MAG-bijdrage:
Categorie tot € 1.000