Online Fortnite Toernooi & online Just Dance 2022 activiteit in de kerstvakantie

Datum initiatief: 2021
Locatie: Online

Tijdens de kerstvakantie organiseert Stichting Epic Youth in samenwerking met Servanda een online Fortnite Toernooi en een online Just Dance 2022 activiteit in gemeente Hardinxveld-Giessendam, speciaal voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud. De activiteiten worden mede door de jongeren zelf georganiseerd.

  • Er vindt een Just Dance Event plaats waar onder leiding van twee danseressen de voetjes van de vloer gaan (Woensdag 29 december van 15:00 uur tot 17:00 uur). Vanuit huis kan live meegedanst worden.
  • Ook is er een Fortnite Duo toernooi (24 t/m 31 december) waarbij honderden jongeren tegelijk het in tweetallen tegen elkaar opnemen in het populaire spel. De spelers worden ingedeeld drie poules. De beste 50 duo’s zullen in de finale bepalen wie zich Fortnite kampioen van Hardinxveld-Giessendam mogen noemen. Tot slot vindt er als afsluiting een loting en prijsuitreiking plaats. Daarnaast maken de deelnemers ook kans op het winnen van een gloednieuwe Playstation 5!

Alle activiteiten worden live uitgezonden via www.epicyouth.nl/live en worden voorzien van commentaar.

De jongeren nemen taken op zich zoals promotionele activiteiten voor het evenement, het verwerken van de inschrijvingen, het opstellen van draaiboeken en wedstrijdschema’s, de wedstrijdleiding, het opzetten en beheren van de infrastructuur, het becommentariëren van het evenement, het beheren van de uitzendingen, het beheren van chats en de prijsuitreiking. Het doel is zoveel mogelijk taken door jongeren te laten uitvoeren, met begeleiding van jongerenwerkers die reeds ervaring hebben opgedaan met het succesvol uitvoeren van online activiteiten in deze doelgroep.

Ondanks het (deels) sluiten van jongerencentra en het afgelasten van veel sociale activiteiten vanwege COVID-19 maatregelen is er op deze manier toch een grootschalig evenement dat jongeren vertier biedt, waar ze nuttige vaardigheden leren en waar ze sociale contacten en vriendschappen opdoen, alleen dan volledig digitaal en coronaproof.

 

Contact

Stichting Epic Youth
Raoul van Boekholdt
E: raoul@epicyouth.nl
I: epicyouth.nl

 

Bijdrage aan MAG-doelen
Opgroeien en ontwikkelen • Vrijwillige inzet • Sport en bewegen • Gezonde leefstijl • Geestelijke gezondheid
Hoogte MAG-bijdrage
Categorie  € 1.000 – € 10.000