Reanimatie/AED cursussen door korfbalvereniging Vriendenschaar, KNV EHBO en Rode Kruis.

Datum initiatief: 2019, 2020, 2021
Locatie: Korfbalvereniging Vriendenschaar

Korfbalvereniging Vriendenschaar organiseert in het kader van HartveiligWonen, samen met EHBO afd. Giessendam en Rode Kruis afd. Hardinveld-Giessendam, reanimatie/AED-cursussen voor inwoners (vanaf 16 jaar) van Hardinxveld-Giessendam. 

HartveiligWonen is een hulpsysteem dat ervoor zorgt dat vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren, totdat de ambulance arriveert.

De cursussen vinden plaats in het clubgebouw van korfbalvereniging Vriendenschaar. Gediplomeerde instructeurs van het Rode Kruis en de EHBO verzorgen de jaarlijkse herhalingscursus voor de reeds gediplomeerden en de basiscursus voor nieuwe cursisten.

Het is van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen leren om te gaan met een AED-apparaat en weten hoe er moet worden gereanimeerd. Iedereen mag meedoen met deze cursus, je hoeft geen lid te zijn van Vriendenschaar, dus ook familie, vrienden, buren en bekenden zijn welkom. Laten we er met elkaar voor zorgen dat Hardinxveld-Giessendam een HartveiligWonen gemeente blijft.

De basiscursus duurt twee avonden. De herhalingscursus duurt een avond.

  • In 2020 zijn de cursussen op maandag 16 maart en dinsdag 17 maart vervallen vanwege corona.

Dankzij de bijdrage van de MAG kan de eigen bijdrage op slechts € 10,- worden gehouden voor alle cursisten.

Meer informatie

 

Bijdrage aan MAG-doelen
Samen leven  • Omzien naar elkaar • Vrijwillige inzet
Hoogte MAG-bijdrage
Categorie tot € 1.000