Leefstijl- en weerbaarheidlessen: Fit Challenge Balanz

Datum initiatief: Maart - juni 2019
Locatie: Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Willem de Zwijger College

Overgewicht en leefstijlgerelateerde aandoeningen nemen onder jongeren zorgwekkend toe. Geconstateerd wordt dat binnen Hardinxveld-Giessendam een groot deel van de jongeren de normen voor gezonde voeding niet halen. Waar nagenoeg alle kinderen dagelijks ontbijten, ligt dit percentage voor jongeren een stuk lager.

In december 2019 werden er 4 kookworkshops en 2 sportclinics gegeven op de Willem de Zwijger.

Nastreven van een gezondere levensstijl

Met de leefstijl- en sportlessen dagen we jongeren uit een gezondere levensstijl na te streven op het gebied van voeding en beweging. Tijdens de lessen staat

overdracht voor lange termijn centraal en wordt de eigen verantwoordelijkheid voor gezond leven aangesproken en gemotiveerd.

Dit wordt bereikt door:

  • Kookworkshops waarin theorie en praktijk centraal staan: jongeren leren waarom gezonde voeding van belang is, wat het effect voor je lijf is en hoe je dit praktisch kunt maken. Jongeren gaan zelf aan de slag met gezonde ingrediënten en ontdekken dat gezond én lekker samen gaat.
  • Sportclinics: jongeren ervaren dat sporten plezier, competentie en verbinding oplevert en maken op een laagdrempelige manier kennis met nieuwe sporten.

Voor de lessen wordt samengewerkt met Voedingspraktijk Balanz; Ploni van Zessen – Stuij en het jongerenproject Fit Challange Balanz. Balanz heeft jarenlange ervaring met het werken met jongeren en de kennis in huis om de lessen tot duurzame bijdrage te laten fungeren.

Contact

Ploni van Zessen – Stuij
Projectleider Fit Challenge Balanz
E: info@voedingspraktijkbalanz.nl
I: www.voedingspraktijkbalanz.nl
Instagram: @fitchallengebalanz

 

Bijdrage aan MAG-doelen:
Opgroeien en ontwikkelen •
Gezonde leefstijl • Geestelijke gezondheid
Hoogte MAG-bijdrage:
Categorie € 1.000 – €10.000,-