Matthäus Passion door COV Laudate

Datum initiatief: 2019, 2020
Locatie: Bethlehemkerk Papendrecht

2020: Najaarsconcert
Samen met Barok Consort Musica Aeterna en twee professionele solisten staan er dit najaar werken van G.F. Händel en Jan Dismas Zelenka op het programma. Van de laastgenoemde componist voeren wij het “Lauda Jerusalem” uit. Dit werk wordt voor de eerste keer in Nederland ten gehore gebracht. De uitvoering is op 6 november 2020.

2019: Matthäus-Passion
Zaterdag 6 april was de mooie uitvoering door COV Laudate van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach in de Bethlehemkerk in Papendrecht. Dit MAG-initiatief heeft een hele lange voorbereiding gehad met medewerking van vele zangers en muzikanten, en dat was te merken! Wij vonden het een prachtige en strakke uitvoering waar enorm veel animo voor was. Een mooi voorbeeld van de rol die cultuur al heeft en nog meer kan krijgen in onze Maatschappelijke Agenda.

COV Laudate is een koor met ongeveer 60 leden, waarvan de samenstelling heel divers is. Met mensen uit Hardinxveld-Giessendam, maar ook daar buiten. Van jong tot oud. Voor deze gelegenheid zong ook een kinderkoor mee, bestaande uit kinderen die enthousiast zijn geworden door koorlessen, gegeven op de basisscholen door één van de koorleden.

Daarnaast werd er samengewerkt met Vocaal Ensemble Cantate, Gorcum Boys Choir, Barok Consort Musica Aeterna en meerdere solisten. Een goed voorbeeld van een brede samenwerking, waaruit iets moois ontstaat.

Foto: van website COV Laudate, uitvoering 2018

Meer informatie

COV Laudate
Daan Los
E: daanlos@planet.nl
I: www.covlaudate.nl

 

Bijdrage aan MAG-doelen
Samenleven •  Vrijwillige inzet • Opgroeien en Ontwikkelen • Geestelijke gezondheid
Hoogte MAG-bijdrage
Categorie tot € 1.000 – € 10.000