Natuurspeeltuin Het Weitje

Datum initiatief: 2018, 2019, 2020, 2021
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Natuurspeeltuin Het Weitje biedt kinderen de mogelijkheid met water te kliederen, kikkers en padden te bekijken, bruggen en hutten te bouwen, en nog veel meer.

Het is dus een speeltuin met grond, hout, heuvels, water, zand, bloemen, stenen, vruchten en uiteraard bijpassende speeltoestellen. De kinderen bepalen daar zelf hoe ze ermee gaan spelen. Je kunt er dus veel bouwen met takken en stenen, spelen met water en zand. Kortom, je maakt je eigen speelse wereld.

Er is weinig wat heel erg lang blijft staan, want iedere keer bedenk je natuurlijk weer iets anders. Natuurspeeltuin Het Weitje is een plaats waar kinderen actief kennis kunnen maken met de prachtige natuur en zijn bewoners. Voorbeelden hiervan zijn samenwerking met diverse scholen op het gebied van natuureducatie.

Ouders, opa’s en oma’s ontmoeten elkaar terwijl hun (klein)kinderen samen buiten spelen. Een speeltuin draagt bij aan de leefbaarheid van een dorp of stad, het brengt verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar. Kortom spelen & educatie in een veilige groene omgeving.

Meer informatie

Team natuurspeeltuin Het Weitje
Mark van Dijk, Ton van Noordennen en Andre van Ballegooijen
hetweitje@gmail.com
www.hetweitje.nl

Natuurspeeltuin Het Weitje
Sluisweg 129a, 3371 ET Hardinxveld-Giessendam

KOM LEKKER BIJ ONS SPELEN!

 

Bijdrage aan MAG-doelen:
Samenleven • Opgroeien en ontwikkelen •
Vrijwillige inzet 
Hoogte MAG-bijdrage:
Categorie € 1.000 – €10.000