Nijntje Beweeglessen op PSZ De Snaters

Datum initiatief: 2021
Locatie: Peuterspeelzaal De Snaters

Vanaf 7 september 2021 heeft gymnastiekvereniging OKK op de dinsdag- en donderdagmiddag in totaal 20 beweeglessen gegeven aan de peuters 3+ groep van PSZ De Snaters. Door het aanbieden van Nijntje Beweeglessen wil OKK de motorische ontwikkeling van peuters bevorderen.

De lessen vonden plaats in de peuterspeelzaal met behulp van o.a. ballonnen, kranten, papieren bordjes en tape. Daarmee zijn grondvormen van bewegen geoefend zoals springen, balanceren, gooien, vangen, kruipen, zijwaarts gaan, op tenen en hakken bewegen en dansen. Hierdoor kreeg de motorische ontwikkeling een boost.

De vooruitgang bij de peuters was groot, zoals durven springen vanaf een verhoging, balans houden op een klein gevouwen krant, hard gooien en snel reageren op het stoppen van muziek. Allemaal oefeningen die in de toekomst zinvol zijn voor het bewegen en het leven in het algemeen.

De ouders ontvingen in de nieuwsbrief een link om zich aan te melden, waardoor ze elke week in hun e-mail een bericht krijgen met beweegtips voor thuis. Zo kunnen kinderen ook thuis laagdrempelig bewegen.

Over het programma

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, bewegen is van fundamenteel belang voor een goede ontwikkeling. Via het Nijntje Beweegdiploma krijgt het kind alle ruimte om zichzelf zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren.

Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, begrijpen en verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen aangeboden, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien. Het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling! Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Hier lees je meer over het Nijntje Beweegdiploma.

Contact

Richard van Noordenne
Voorzitter OKK
E:voorzitter@okkhardinxveld.nl

Bijdrage aan MAG-doelen:
Geestelijke gezondheid • Sport en bewegen • Gezonde leefstijl • Opgroeien en Bewegen
Hoogte MAG-bijdrage:
Categorie  € 1.000 – € 10.000