Oranjetrouw activiteiten rond koningsdag en dodenherdenking

Datum initiatief: 2019, 2020, 2021, 2022
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Oranjetrouw is een vrijwilligersorganisatie uit Hardinxveld-Giessendam, die ieder jaar de activiteiten rondom koningsdag en de herdenking op 4 mei organiseert. Dat doen zij niet alleen, maar het liefst met zoveel mogelijk andere inwoners en partners. Denk hierbij aan het Rode Kruis, de Scholen en Scouting A15.

Koningsdag 2022

Eindelijk weer een Koningsdag als vanouds! In ons hele land vierde de bevolking massaal en uitgelaten de verjaardag van onze Koning. Het einde van de corona pandemie en ook de oorlog in Oekraïne zorgde ervoor dat onze nationale feestdag met een extra accent werd beleefd en gevierd.

Koningsdag en dodenherdenking 2021
Dit jaar kon iedereen genieten van een digitale Koningsdag te volgen via een live stream voor jong en oud. Kijk hier voor de samenvatting gemaakt door MerweTV.

Dodenherdenking had, net als vorig jaar, een sober programma. Vanaf 18.00 uur was op de gemeentesite de lokale kranslegging te volgen, voor de twee minuten stilte luidden de kerkklokken en tijdens de herdenking brandde de straatverlichting als vanouds.

Koningsdag en dodenherdenking 2020
In 2020 zijn de activiteiten niet doorgegaan vanwege corona.

Koningsdag 2019
Zaterdag 27 april 2019 was een dag met zowel regen als zonneschijn, maar dat mocht de pret niet bederven. De dag begon met een lawaaioptocht en Aubade, de middag was gevuld met allerlei spellen, markt en voorstellingen en de dag werd feestelijk afgesloten in de feesttent!

Dodenherdenking 2019
De dodenherdenking op zaterdag 4 mei werd dit jaar nog drukker bezocht dan de voorgaande jaren en was dan ook indrukwekkend en bijzonder te noemen. Deze activiteiten zijn voor heel Hardinxveld-Giessendam, van jong tot oud. Mooi om te ervaren dat betrokken vrijwilligers dat weer voor elkaar krijgen.

Contact

Mevrouw G.J. de Ruyter
E: g.j.de.ruyter@hetnet.nl
I: www.oranje-trouw.nl

 

Bijdrage aan MAG-doelen:
Samenleven  • Vrijwillige inzet
Omzien naar elkaar • Sport en bewegen
Hoogte MAG-bijdrage:
Categorie € 1.000 – €10.000,-