Stichting Vrienden van de Tiendwaert en Judith Leijsterhof – Uitje met bewoners

Datum initiatief: 2023
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Deze stichting ondersteunt de bewoners van de verpleegtehuizen Tiendwaert (NederHardinxveld) en Judith Leysterhof (Boven-Hardinxveld). De in 2006 opgerichte stichting tracht door het vinden van financiële middelen materiële hulp te verlenen en zo het leven van de bewoners wat te vergemakkelijken. Het gaat daarbij om specifieke voorzieningen, die niet vallen binnen de reguliere vergoedingen. Ook is er een wensenboom, voor kleine uitgaven, zoals uitstapjes, workshops en dergelijke.

De bewoners van de beide wooncomplexen kunnen door dementie of lichamelijke ongemakken niet langer zelfstandig wonen. In de beide huizen vinden zij een nieuw thuis, waar ze vergelijkbaar met vroeger wonen in kleine woongroepen of appartementen.

MAG-bijdrage voor welzijn bewoners
De bewoners van beide verpleeghuizen zullen worden opgehaald,en door vrijwilligers met auto en rolstoelbus naar de opstapplaats in Leerdam gebracht worden. Daar zullen ze aan boord gaan van ms De Kroon van Leerdam voor een 2 uur durende rondvaart. Uiteraard is er de noodzakelijke begeleiding bij. Na terugkomst worden de bewoners weer met auto en rolstoelbus door vrijwilligers teruggebracht naar de verpleeghuizen in Hardinxveld-Giessendam.

Contact 
E: anneliesdekoning64@g.mail.com
FB: www.facebook.com/TiendwaertJudithLeysterhof (facebookpagina van de verpleeghuizen)

 

Bijdrage aan MAG-doelen
Geestelijke gezondheid – Omzien naar elkaar – Vrijwillige inzet – Samenleven
Hoogte MAG-bijdrage
Categorie  € 251 – € 1000