Tieners lekker in hun vel! Sporten en leren over gezonde voeding met Gewoon Doen!

Datum initiatief: 2020, 2021
Locatie: Rehobothschool, Schoolstraat 4 in Hardinxveld

Gewoon Doen!
Sporten en leren over gezonde voeding voor kinderen van 10-14 jaar

In de maanden september, oktober en november 2020 organiseerde Gewoon Doen! een korte cursus voor kinderen tussen 10-14 jaar, die willen ontdekken wat sporten voor hen kan doen en willen leren over gezond eten.

Het doel is lekker bewegen door oefeningen te doen (bootcamp) waardoor je sterker kunt worden en je lekkerder in je vel gaat zitten. Wanneer je  ontdekt dat sporten leuk is, kun je rondkijken bij sportclubs om te zien welke sport leuk is om blijvend te gaan doen. Ook krijg je tips over lekkere en gezonde snacks en wat handig is om te eten om gezond op te groeien.

Waar: speelzaal van de Rehobothschool, Schoolstraat 4 in Hardinxveld.

Wanneer: Het sporten was op maandagen tussen 21 september en 16 november 2020 van 16.30 – 17.30 uur. De tips en trucs over eten en drinken waren van 17.30 tot 18.00 uur, ouders/verzorgers waren hierbij van harte welkom.

Kosten: De kosten bedroegen € 50,- voor de totale cursus.

Gewoon doen sport en lerenIn totaal hebben 9 tieners (allen meisjes) deelgenomen aan de lessen bootcamp en informatie gekregen over voeding (ook enkele ouders). Het bewegen ging in de loop der weken steeds beter en tieners bespraken thuis wat tijdens de cursus werd besproken. Zo gaf een ouder terug dat ze vanaf de eerste les volkoren brood moest gaan kopen van haar dochter, omdat hier meer vezels inzitten, goed is voor de darmen en een langer verzadigd gevoel geeft.

Tijdens de laatste les is nagevraagd wat de tieners hebben onthouden en geleerd over voeding en dit waren de antwoorden:

  • ze weten dat ze 2 stuks/porties fruit per dag nodig hebben.
  • ze weten dat in een pakje chocolademelk 6 klontjes suiker zitten
  • volkoren boterhammen zijn gezonder dan witte of bruine.
  • ze hebben geleerd wat ze eigenlijk per dag nodig hebben, ook tips voor wat je op je boterham kunt doen. Niet alleen chocopasta maar ook 30 plus kaas met komkommer bijvoorbeeld.
  • ze weten dat ze 1,5 liter water per dag nodig hebben.
  • Ze weten wat de schijf van vijf inhoudt.

Meer weten? Stel uw vraag aan:
Jenny Hoekwater
Gewichtsconsulent volwassenen, kinderen en beweegcoach
E: gewoondoen156@gmail.com
T: 06 – 4858 0737

Bijdrage aan MAG-doelen:
Opgroeien & ontwikkelen • Sport en bewegen • Gezonde leefstijl
Hoogte MAG-bijdrage:
Categorie tot € 1.000