17 juni 2020

Jong JGZ werkt veel digitaal | Verhuizing naar gezondheidscentrum

Het coronavirus zorgt voor spannende en onzekere tijden voor iedereen. Wij hebben als Jong JGZ ook maatregelen moeten treffen. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid en passen onze dienstverlening daar op aan. Per dag beoordelen we de actuele situatie en wat dit betekent voor onze werkwijze op het consultatiebureau, op school en bij groepsvaccinaties. Zo doen we er alles aan om onze klanten en medewerkers te beschermen.

Waar mogelijk proberen we zoveel mogelijk telefonisch of digitaal te doen. Zo zijn er digitaal themabijeenkomsten gegeven.

In mei hebben de MenACWY vaccinaties plaatsgevonden. Hiervoor werden de jongeren apart uitgenodigd in plaats van via een groepsvaccinatie. Hierbij moest extra gelet worden op hygiëne en looproutes. Het is goed verlopen. Fijn dat ouders en jongeren hierbij rekening hielden met de huidige maatregelen.

Ook op het consultatiebureau werken we volgens een noodscenario. Sommige consulten vinden nog wel fysiek plaats. Bijvoorbeeld waarin lichamelijk onderzoek wordt gedaan of vaccinaties worden gegeven. Verder proberen we als Jong JGZ extra ‘digitaal’ voor iedereen klaar te staan.

Meer informatie over onze huidige werkwijze

Voor onze werkwijze kun je kijken op onze website www.jongjgz.nl/coronavirus en op onze facebookpagina Jong JGZ. Heb je vragen, mail gerust naar: JGZ-hardinxveld@jongjgz.nl

Leuk nieuws: onze verhuizing

Vanaf half augustus verhuist Jong JGZ van de Pietersweer naar het lokaal gezondheidscentrum, dat zich naast de Rabobank en tegenover het gemeentehuis bevindt. De verbouwing is in volle gang.

Vanaf dinsdag 18 augustus 2020 zijn kinderen en ouders welkom op het nieuwe adres:

Consultatiebureau Jong JGZ
Gezondheidscentrum Hardinxveld-Giessendam
Peulenstraat 144
3371 AR HARDINXVELD-GIESSENDAM

De jeugdarts, jeugdverpleegkundige en assistente verhuizen mee naar de nieuwe locatie.