31 juli 2019

7 september – Nationaal kampioenschap pappelellen voor jong & oud

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het evenement HAGI 2019. De culturele bijdrage komt ook nu van Museum De Koperen Knop, waar op zaterdag 7 september 2019 naast een multiculturele markt ook het nationaal kampioenschap pappelellen plaatsvindt. De organisatie hoopt dat met name ook de kids zich gaan interesseren voor het pappelellen.

Van Noordenne Glas open

De naam van het kampioenschap lieert aan de hoofdsponsor Van Noordenne Glas. Dankzij deze en andere sponsoring en een bijdrage van de MAG is het museum in staat een mooi evenement neer te zetten met nationale aandacht. Voor zowel de kids tot en met 13 jaar als de deelnemers vanaf 14 jaar is er een wisselbokaal beschikbaar en zijn er voor elke categorie drie prijzen te winnen.

Speciaal aandacht voor de kids

Om het pappelellen ook voor de toekomst in beeld te houden is er een speciale actie gestart om de jeugd hierbij te betrekken. Zo hebben alle scholen in Hardinxveld-Giessendam een pappelelbox van het museum gekregen, met informatie en materiaal. Ongetwijfeld draagt dit bij aan de belangstelling voor het kampioenschap, dit jaar en in de toekomst.

Aanmelden pappelellen

Aanmelden kan via de website www.koperenknop.nl, waar een aanmeldformulier is opgenomen. U kunt ook een mail sturen naar directiesecretariaat@koperenknop.nl. Deelname is gratis en voor de kids zijn ook de frisdranken die dag gratis. Begin juli 2019 is er in de museumtuin een oefenbaan. De stokken leent u bij de entree van het museum. De wedstrijden zijn op 7 september 2019  van 11.00 tot 15.00 uur.

Multiculturele markt

Rondom het museum is die dag ook weer een multiculturele markt, waar culturen van elders en de streek elkaar zullen ontmoeten en kennismaken van ieders specialiteiten. Op deze markt gaat het om presenteren, kijken, proeven, kopen, verkopen, maar vooral op een prettige manier kennismaken met de ander. Als ook u aan deze markt wilt deelnemen bent u van harte welkom. Reageer dan zo snel mogelijk via onderstaand emailadres. Ook zoekt het museum nog enkele muzikanten.

30 jaar De Koperen Knop

Met deze bijdrage aan HAGI 2019 viert Museum De Koperen Knop ook haar dertigjarig bestaan. Het is mooi dat dit gebeurt in nauwe samenhang tussen bedrijfsleven (onder meer via sponsoring) en de Maatschappelijke Agenda (MAG). Het museum voldoet hiermee aan bijna alle criteria van de MAG en zorgt voor een optimale samenwerking tussen soms heel uiteenlopende groeperingen.

Het museum

Museum De Koperen Knop is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam (Binnendams 6, 3373 AD). Voor inlichtingen mailt u directiesecretariaat@koperenknop.nl,  belt u met 0184-611366 of kijkt u op de website www.koperenknop.nl. Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus ook op maandag tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Dit evenement is ondersteund door de MAG. Naar MAG-initiatief >