13 juni 2020

Met de buurtwerker op pad door Boven-Hardinxveld

We hopen door buurtgericht te werken, goede ideeën aan te boren voor en door bewoners om Hardinxveld-Giessendam sterker te maken voor iedereen.

Afgelopen week is Gerard, projectleider StuwKR8, op verkenning geweest in Boven-Hardinxveld met Yannick, buurtwerker bij Servanda, om kennis te maken met buurtbewoners en het gesprek aan te gaan over waar behoefte aan is. Dit leverde leuke ontmoetingen op. Zo kwamen zij buurtbewoner Arco tegen die graag met een kleine MAG-bijdrage een buurtbarbecue wil organiseren. Een dergelijke aanvraag verloopt rechtstreeks via de buurtwerker.

Ook kwamen Gerard en Yannick een deelnemer tegen van de cursus ‘De zorg de baas’ voor mantelzorgers. Een cursus bij Servanda, die mogelijk is gemaakt met een MAG-bijdrage. Zij was weer voor het eerst met haar moeder aan het lunchen in het parkje. Fijn dat dit soort ontmoetingen beetje bij beetje weer mogelijk zijn.

Heeft u een leuk idee voor uw buurt?

Loopt u rond met een nieuw idee om Hardinxveld-Giessendam nog leuker, vitaler en socialer te maken? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee over hoe u uw idee kunt realiseren.

Voor MAG-aanvragen hoger dan 250,- kunt u terecht bij:

Gerard Nieuwe Weme
Projectleider MAG
E: g.nieuweweme@StuwKR8.nl
T: 06 40 25 27 75

Voor MAG-aanvragen lager dan 250,- kunt u terecht bij:

Yannick Hurkmans
Buurtwerker Servanda
E: Yannick.Hurkmans@servanda.nl
T: 06 11 11 74 02