17 oktober 2018

Kwartiermaker bibliotheek AanZet

Een van de grotere MAG-partners is de Bibliotheek AanZet. De komende maanden gaat een kwartiermaker bij de Bibliotheek AanZet aan de slag om een plan voor de toekomst te maken. Hierbij wordt nadrukkelijk de input gevraagd van de andere MAG-partners. Kwartiermaker Ariane van Heijningen stelt zich graag aan u voor.

Beste lezers,

Graag stel ik mij even aan u voor. Mijn naam is Ariane van Heijningen en ik ben sinds 1 oktober actief als Kwartiermaker Maatschappelijke Verbinding bij de Bibliotheek AanZet in Hardinxveld-Giessendam.

Ik zal als kwartiermaker in beeld brengen wat de mogelijkheden zijn voor verdere samenwerking tussen de bibliotheek en haar partners binnen het sociaal domein in Hardinxveld. Dit zal ik voornamelijk doen door gesprekken te voeren met maatschappelijke organisaties in Hardinxveld-Giessendam. Al de door mij verzamelde wijsheid van partijen mondt eind 2018 uit in een uitvoeringsplan, waarin gezamenlijke kansen zijn vastgelegd, met daarin uitdrukkelijk ruimte voor ieders eigen expertise en bijdrage. Uiteraard is de MAG, de maatschappelijke agenda voor Hardinxveld-Giessendam, een belangrijke richtlijn als het gaat om haalbaarheid van de plannen.

Ik zal de komende vijf maanden gemiddeld 16 uur per week beschikbaar zijn om met betrokken partners in gesprek te gaan en een gedragen uitvoeringsplan op te leveren. Mijn rol is die van bevrager en verbinder; ik mag de verschillende ingrediënten samen brengen, in een plan aan u teruggeven en de lokale kracht die aanwezig is verder versterken.

Door jarenlang werkzaam te zijn geweest als manager in de culturele sector heb ik veel ervaring in het verbinden van partijen, het stimuleren van cultureel ondernemerschap en het bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Vanuit mijn bureau Denkplaats werk ik sinds 2016 als consultant en coach in uiteenlopende opdrachten voor gemeenten en (semi)publieke organisaties.

Ik heb al diverse kennismakingsafspraken met partners in Hardinxveld-Giessendam achter de rug en ben druk bezig om nog meer afspraken te plannen.

Mocht u naar aanleiding van deze korte kennismaking een vraag aan mij hebben over het kwartiermakerschap, aarzel niet contact met mij op te nemen. Dat kan het beste via ariane@denkplaats.nl.

Ik kijk ernaar uit de komende maanden mijn bijdrage te mogen leveren aan de maatschappelijke doelstellingen van deze mooie gemeente en haar inwoners.

Met vriendelijke groeten,

Ariane van Heijningen

Kwartiermaker Maatschappelijke Verbinding