10 september 2021

Bent u onze nieuwe buurtbemiddelaar?

Mevrouw El Amrani woont al 20 jaar in het appartementencomplex. Al die tijd heeft zij hier met veel plezier gewoond. Nooit eerder heeft zij problemen met buren gehad, het waren altijd nette mensen. Het valt haar wel op dat er wat mensen zijn verhuisd en de sfeer wat anoniemer is geworden. Mevrouw  El Amrani kent de nieuwe bewoners niet echt, ze stellen zich meestal ook niet voor. Hierdoor heeft zij veel minder contact met buren en voelt zij zich soms ook eenzaam.

Nu is er een paar maanden terug een nieuwe buurvrouw in het appartement recht boven komen wonen. Sinds mevrouw Jansen er woont, hoort mevrouw El Amrani harde geluiden. Deuren slaan, lopen met hakken, praten en schuiven met meubels. Vaak tot ’s avonds laat. Het lijkt alsof er veel mensen over de vloer komen. Mevrouw El Amrani is inmiddels erg vermoeid, omdat zij vaak ’s avonds laat wakker ligt door het geluid. Dat is toch schandalig! Zij is al twee keer aan de deur geweest. De eerste keer reageerde de buurvrouw vriendelijk, ze zou erop letten. Het was een dag of twee wat rustiger maar daarna was er weer volop geluid. De tweede keer vond mevrouw El Amrani het moeilijk om rustig haar verhaal te doen, misschien was haar toon daarom minder vriendelijk. De buurvrouw reageerde kortaf en deed snel de deur dicht. Mevrouw El Amrani weet niet goed hoe dit verder moet en heeft contact gezocht met Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling viert 25-jarig jubileum

In september 2021 staat buurtbemiddeling in Nederland in het teken van het 25-jarig jubileum. Ondanks dat mevrouw El Amrani en mevrouw Jansen fictief zijn in dit verhaal, is de realiteit dat buurtbemiddeling dagelijks met dit soort burenconflicten te maken krijgt. Door de inzet van buurtbemiddelaars gaan de (meeste) buren, zoals mevrouw El Amrani en mevrouw Jansen het gesprek weer met elkaar aan, om vervolgens weer prettig naast elkaar te kunnen leven.

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Heeft u een overlastsituatie en lukt het niet goed om dit samen met uw buren te bespreken? Bemiddeling biedt onpartijdige begeleiding. De neutrale bemiddelaars begeleiden u beiden en kijken of het lukt om in een gezamenlijk gesprek een oplossing te zoeken.

Wordt u onze nieuwe bemiddelaar? 

We zoeken nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor buurtbemiddeling. Kunt u onbevooroordeeld naar anderen luisteren? U onpartijdig opstellen in conflicten? Bent u bereid een training te volgen? Meldt u zich dan aan als vrijwilliger!

De eerstvolgende Basistraining Buurtbemiddeling start op:

  • Zaterdag 30 oktober 2021 van 09:30 tot 17:00 uur,
  • zaterdag 6 november 2021 van 09:30 tot 17:00 uur en de
  • terugkomdag (digitaal) op donderdag 10 maart 2022 van 19:00 tot 21:30 uur.

Contact

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 078 750 89 00 of via e-mailadres buurtbemiddeling@desocialebasis.nl

 

OPROEP VAN MAG-PARTNER: BUURTBEMIDDELING