17 juni 2019

20 juni – Opening ’t Oranje Luifeltje

Donderdag 20 juni is het eindelijk zover… de ruimte onder de Uranusflat gaat open!

De afgelopen tijd zijn de buurtwerkers op verschillende plekken in gesprek gegaan met inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Bijvoorbeeld door het voeren van Straatpraatjes. Tijdens deze gesprekken kwamen allerlei mooie initiatieven van bewoners naar boven.

Ruimte voor initiatieven van bewoners en anderen

In de Uranusflat staat een ruimte onderin het gebouw al een tijdje leeg. Samen met Fien Wonen kwamen we tot de conclusie dat we met deze ruimte mooie initiatieven van bewoners kunnen ondersteunen. Bewoners van de flat hebben al een aantal ideeën aangedragen of zelfs aangeboden structureel iets te willen betekenen voor medebewoners. De basis is inmiddels gelegd en de voorzieningen zijn aanwezig en nu kunnen we echt met de buurt zelf aan de slag om de ruimte eigen te maken.

Ondertussen wordt ook gebruik gemaakt van de ruimte door de aannemer tijdens de duurzaamheidswerkzaamheden en kan de woonconsulent van Fien Wonen hier een spreekuur organiseren. Zo is er dan bijna elke dag iemand aanwezig!

Als het oranje luifeltje uithangt, bent u van harte welkom om binnen te lopen voor een bakkie en een praatje. De buurtwerkers zijn elke maandagochtend aanwezig van 10:30 tot 11:30 uur.

U bent van harte welkom bij de opening!

Op donderdag 20 juni vanaf 17:00 uur kunt u een lekkere kom soep mee-eten en zien waar wij mee aan de slag gaan!

Uranusflat
Uranusstraat 231
Hardinxveld – Giessendam