23 september 2019

Kunstwerken van schilderfestival Pintar Rapido en kinderkunst tentoongesteld

Ter ere van het 30-jarig bestaan van Museum De Koperen Knop zijn er dit jaar meerdere activiteiten. Twee daarvan zijn het project Kidskunst en Pintar Rapido. Dit laatste, een openlucht schilderfestival, is samen met de 40-jarige Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam georganiseerd. De prijsuitreiking voor de kunstwerken, die bij de beide activiteiten werden gemaakt vond plaats op zaterdag 21 september 2019. 

PINTER RAPIDO

De veertig deelnemers aan dit bijzondere gebeuren hadden tot en met de zaterdag ervoor hun materialen opgehaald en kozen een plekje in de wijde omgeving van het museum om aan de slag te gaan. Zij werden verrast met een uitgebreid lunchpakket en kregen aan het eind van de ochtend ter plekke koffie of thee. Aan het eind van de middag werden de werken ingeleverd. Tijdens een korte tentoonstelling  heeft een jury bestaande uit Corrie Scholten, Evert van Lopik en Pieter Overduin drie prijswinnaars bepaald. Daarnaast kon het publiek een keuze maken uit de werken en een briefje inleveren. Dit resulteerde in de volgende winnaars: 1: Elly Papasoikov, 2: Jan Bolder, 3: Cocky Kroos en de publieksprijs ging naar Sia Hollemans. Voor de organisatie van dit festival is een bijdrage uit de MAG-gelden ontvangen, terwijl de lunches zijn gesponsord door Albert Heijn.

KIDSKUNST

Voor de zomervakantie werd er op de scholen een oproep gedaan om deel te nemen aan dit kinderkunstproject. Ieder kind kon een kunstwerk maken en dit inleveren. Bijna 110 kunstwerken waren het resultaat. De jury hiervoor bestond uit Maja Philips, Kees Brouwer en Walther Leendertse. Zij beoordeelden de ingeleverde werken en keken hierbij ook naar de leeftijd van de inzenders. Dit gaf de volgende winnaars: 1: Mila van Est, 2: Yfke de Rover, 3: Anna Voditska en de publieksprijs ging naar Karlijn van Loon.

EXPOSITIES GAAN REIZEN

Met ingang van oktober 2019 gaan de werken van Pintar Rapido reizen langs een aantal instellingen in Hardinxveld-Giessendam. De voorbereidingen hiervan zijn in volle gang en u leest in de media en op de website van De Koperen Knop meer hierover.

De kidskunst wordt in oktober 2019 tentoongesteld in enkele winkelpanden in de Peulenstraat. Ook hierover wordt u geïnformeerd via de kranten en de website.

Lees hier het verslag wat Het Kompas schreef over het schilderfestival >

Deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een MAG-bijdrage.