21 december 2021

SYN in Sport, sport voor mensen met een verstandelijke beperking

Syndion is er voor mensen – jong en oud – met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Zij ondersteunen hen zó, dat zij kunnen opgroeien, leren, wonen en werken op een manier die zij zelf prettig vinden. Vanuit hun wensen en mogelijkheden.

Iedereen heeft in zijn vrije tijd eigen wensen. Veel mensen vinden het prettig om te kunnen sporten. Syndion vindt sporten en beweging belangrijk en organiseert daarom SYN in Sport.

SYN in Sport is een sportles op de maandagavond voor mensen met een verstandelijke/ lichamelijke beperking uit Hardinxveld-Giessendam. De sportlessen worden positief ontvangen. Er is veel animo, deelnemers hebben veel plezier en vinden het fijn om samen te sporten. Met Syn in Sport wil Syndion een gezonde levensstijl stimuleren. Bovendien wordt door te sporten ingezet op een goede gezondheid en worden mogelijk hoge zorgkosten in de toekomst voorkomen.

Het sporten vindt plaats onder leiding van Jenny Hoekwater. Daarnaast is er professionele begeleiding vanuit Syndion aanwezig.

Dit MAG-initiatief is al twee jaar succesvol.