26 oktober 2018

Terugblik MAG-avond culturele partijen, 22 oktober 2018

Op 22 oktober waren we te gast in Streekmuseum De Koperen Knop voor een MAG-avond over cultuur.

Een bont gezelschap van vertegenwoordigers van het museum, muziekverenigingen, koren, de sinterklaasintocht, het behoud cultureel historisch erfgoed, de bibliotheek en Servanda en een aantal cultureel ondernemers gingen met StuwKR8 en elkaar in gesprek over de betekenis van cultuur voor de MAG. Cultuur is dan wel niet één van de acht doelen in de MAG, maar kan wel een belangrijke bijdrage leveren aan het halen van deze doelen.

Op grote flappen hebben we verschillende ideeën opgeschreven om samen op te pakken. Zo wordt gedacht aan een gezamenlijk educatief programma voor scholen, het organiseren van een cultureel evenement of festival, een samenzang en een culturele speurtocht. De aanwezigen zagen ook een rol weggelegd voor een cultuurmakelaar bij Servanda. Deze cultuurmakelaar kan partijen bij elkaar brengen en ondersteunen bij initiatieven. Servanda, de bibliotheek en StuwKR8 hebben toegezegd deze plannen te gaan uitwerken. Via onder andere deze website houden we iedereen van de voortgang op de hoogte!

We kijken terug op een zinvolle en constructieve MAG-avond met de culturele organisaties, verenigingen en ondernemers uit Hardinxveld-Giessendam en danken alle aanwezigen voor hun enthousiaste en betrokken inbreng!

Foto: Leny Braks (R) in gesprek met Alida de Jong, directeur streekmuseum De Koperen Knop.