3 juni 2021

Extra materiaal voor de bewoners van verpleeghuizen Tiendwaert en de Judith Leysterhof

De Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof ontving van StuwKR8 een mooie MAG-bijdrage waarmee zij bewoners en medewerkers van de verpleeghuizen extra kon ondersteunen .

Mooie stevige tuintafels voor bewoners van de Judith Leysterhof
Het afgelopen jaar mocht verpleeghuis Judith Leysterhof ondersteuning ontvangen via onder andere familie, vrijwilligers, medewerkers en vanuit verschillende bedrijven. Ook Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof heeft de bewoners en medewerkers op verschillende manieren ondersteund. De Stichting ontving van StuwKR8 een mooi bedrag waarmee het mogelijk is gemaakt om voor bewoners mooie stevige houten tuintafels aan te schaffen.

De Judith Leysterhof beschikt over een mooie tuin, waar de bewoners graag gebruik van maken. Dankzij deze gift staat er nu bij alle drie de woongroepen een mooie houten tuintafel op het terras. Bij mooi weer kunnen de bewoners heerlijk buiten zitten, buiten koffie drinken en eten of een activiteit doen. Dankzij de stevige houten tuintafels, kunnen de bewoners nu met hun rolstoel goed aan tafel zitten.

Op Koningsdag waren de tafels zelfs mooi versierd met oranje accenten en genoten de bewoners buiten in de zon van een lekkere oranje tompouce.

Het verpleegtehuis is dankbaar dat deze aanvulling voor de tuin in tijd van corona mogelijk is gemaakt met behulp van de Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof.

Extra spellen voor de tovertafel en een extra tablet voor bewoners van de Tiendwaert
De Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof heeft met een MAG-bijdrage extra spellen voor de tovertafel voor bewoners van verpleegtehuis Tiendwaert kunnen aanschaffen. Dit zijn spellen die via een projector te zien en te spelen zijn op een lege tafel, door bewoners, door bewoner en bezoek, vrijwilliger of medewerker. De tafel is na gebruik eenvoudig goed schoon te maken voor een volgend gebruik.

Verder is er een extra tablet/laptop  ontvangen zodat er onder andere veel spellen en livestreams aan de bewoners kunnen worden aangeboden. Ook de tablet kan makkelijk schoongemaakt worden,  zodat deze direct weer ingezet kan worden voor een volgende gebruiker. Een extra ledscherm wordt gebruikt om bijvoorbeeld een quiz te projecteren waardoor met kleine groepjes bewoners een spel gespeeld kan worden. Of een gesprek gevoerd kan worden aan de hand van getoonde foto’s.

Daarmee is er een aanvulling voor een veilige dagbesteding in de tijd van corona mogelijk gemaakt.

Klik op de afbeeldingen hieronder voor filmpjes van de bewoners bij de tovertafel.

 

Meer over dit MAG-initiatief >