12 mei 2019

Welzijn op recept door Servanda

Nieuw in Hardinxveld-Giessendam: Welzijn op Recept, een programma speciaal voor mensen die na een moeilijke periode en/of tegenslagen moeite hebben om (opnieuw) een vitale draai aan het leven te geven.

Welzijn op Recept wordt ook wel een alternatief voor het ‘traditionele recept’ of voor het ‘traditionele pilletje’ genoemd en is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld psychosociale vragen. Met Welzijn op Recept kunnen mensen hun passies en talenten ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en  door deelname aan activiteiten anders leren omgaan met hun aandoeningen of vragen. Kort samengevat: iemand krijgt een duwtje in de rug om een nieuwe wending aan het leven te geven. Iedere inwoner uit Hardinxveld–Giessendam, jong en oud, kan deelnemen aan het programma.

Deelname aan Welzijn op Recept

Zorgverleners kunnen bewoners doorverwijzen naar Servanda, die Welzijn op Recept uitvoert. Dit gebeurt met een Welzijnsrecept. De bewoner (patiënt) ontvangt dit recept en een folder over Welzijn op Recept en neemt zelf contact op met Servanda. Ook de zorgverlener meldt deze bewoner aan bij Servanda. U kunt natuurlijk ook zonder doorverwijzing contact opnemen met Servanda als u interesse heeft in deelname aan dit programma.

De sportcoaches voeren een intakegesprek, bij Servanda of bij de deelnemer thuis. Tijdens dit gesprek worden de interesses van de deelnemer in kaart gebracht en zoeken de sportcoaches een activiteit die daarop aansluit, bijvoorbeeld een ontmoetingsbijeenkomst, vrijwilligerswerk, een sportactiviteit of een cursus.

Mensen kunnen tijdens hun deelname aan het programma ook gebruikmaken van een aantal coaching gesprekken waarin de voortgang besproken wordt. De wensen en behoeften van de deelnemer staan hierin altijd centraal. Het intakegesprek en de coaching gesprekken die door Servanda aangeboden worden, zijn gratis.

Wilt u meer weten over Welzijn of Recept?

Dan kunt u contact opnemen met onderstaande sportcoaches: