7 mei 2020

Balkon beweeglessen in Boven-Hardinxveld

Actief & gezond’ is één van de MAG-thema’s waar we aan werken, met onder andere als doel inwoners actief in beweging te krijgen. En daar wordt ook nu ‘gewoon’ aan gewerkt. Zo geeft buurtsportcoach Maarten Hendrickx van MAG-partner Servanda al een aantal weken ‘balkon beweeglessen’ aan senioren.

De beweeglessen zijn gestart bij de Wielinghof en werden daarna ook aangeboden bij de Jupiterflat. Nu de coronamaatregelen langer van kracht blijven, werd de roep om extra beweeglessen op afstand steeds sterker. De beweegles is nu ook uitgebreid naar Boven-Hardinxveld.

Sportcoach Maarten Hendrickx werkt voor de beweeglessen in Boven-Hardinxveld samen met fysiotherapiepraktijk Atlas. De beweeglessen worden aangeboden voor de twee flatgebouwen aan de Juliana van Stolbergstraat. Maarten staat samen met de andere lesgever op de parkeerplaats tussen de twee flatgebouwen, zodat de bewoners van de twee gebouwen tegelijkertijd de les kunnen volgen. Zij maken hierbij gebruik van een geluidsinstallatie waardoor de les voor iedereen goed verstaanbaar is.

Maarten: “Juist voor deze mensen is het belangrijk om in beweging te blijven. Bovendien zien de medebewoners elkaar weer vanaf hun eigen balkon.

– Filmpje van Servanda vanaf de parkeerplaats bij de Wielinghof
– Lees ook het artikel van het AD: https://lnkd.in/dQGw_mg

Data

Iedere dinsdag.

  • De Wielinghof: 10.15 uur tot 11.00 uur
  • Jupiterflat: 11.15 uur tot 12.00 uur
  • Boven-Hardinxveld (de twee flatgebouwen aan de Juliana van Stolbergstraat): 14.00 tot 14.45 uur

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over de balkon beweeglessen, neem dan contact op met sportcoach Maarten Hendrickx per mail (maarten.hendrickx@servanda.nl) of per telefoon (06 – 82313592).