Geslaagde Winterfair De Rembrandthof

Op zaterdag 2 december organiseerden de medewerkers en vrijwilligers van woonzorgcentrum De Rembrandthof een winterfair. Deze fair voor bewoners, familie, mantelzorgers, aanleunbewoners, omwonenden en andere geïnteresseerdenvond plaats in het in het atrium. Omdat het voor onze bewoners niet altijd mogelijk is om een markt te bezoeken, wilden zij hen de mogelijk bieden om hiervan te genieten zonder daarvoor een grote afstand af te moeten leggen. Door middel van flyers, sociaal media, intranet zijn mensen geïnformeerd over de winterfair. Ook tijdens andere activiteiten is reclame gemaakt en zijn mensen uitgenodigd te komen naar de winterfair.

Gevarieerd aanbod

Op de winterfair was een zeer divers aanbod aan koopwaar voor de gasten. Medewerkers en vrijwilligers van de verschillende afdelingen hadden de koopwaar op elkaar afgestemd zodat er een gevarieerd aanbod was. In totaal waren er 16 kramen met verkoop van onder andere kerstversiering, kerststukjes, soep en pannenkoeken. Er was ook een enveloppenkraam met prijzen, en een grote verloting met 25 prijzen waar vooraf loten voor konden worden gekocht. De voorbereidingen zijn met elkaar gedaan. In de aanloop naar deze winterfair hebben de medewerkers samen met de bewoners activiteiten gedaan. tijdens die activiteiten maakten ze spullen die ze later verkochten op de markt. Ook het klaarzetten van de marktkramen is op vrijdag 1 december gezamenlijk gedaan met ondersteuning van de vrijwilligers van de Rembrandthof.

Verbinding en aandacht

Op zaterdag 2 december ging de winterfair om 10.00 uur van start en het was meteen gezellig druk. Bewoners kwamen samen met hun familie en/of mantelzorger op de winterfair kijken bij de kramen en een gokje wagen. Ook werd er in het atrium gezellig een kopje koffie gedronken met elkaar om even bij te kletsen. Er was ook veel animo van aanleunbewoners en wijkbewoners, en zelfs personeel dat even een kijkje kwam nemen deze dag. Een groot aantal collega’s en vrijwilligers bemanden de kramen. Samen stonden zij klaar voor de gasten. De Rembrandthof kijkt terug op een gezellige dag vol verbinding en aandacht voor elkaar.