Badmintonlessen bij basisscholen door badmintonvereniging Network

Datum initiatief: 2019 met doorloop in 2020
Locatie: Sporthal Hardinxveld-Giessendam

De wens van Badmintonvereniging Network was om kinderen in Hardinxveld in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 12 jaar te laten kennismaken met badminton en ze actief aan het bewegen te krijgen. Zodat er meer kinderen sporten en dat is gelukt!

Badmintonvereniging Network heeft het afgelopen jaar (2019) met hulp van de MAG-bijdrage op 4 basisscholen (Ichtusschool, Rehobothschool, Wonderwijzer en Driemaster) tijdens de gymlessen badminton kunnen geven aan de groepen 3 tot en met 8. De Regenboogschool volgt nog in 2020. De badmintonlessen waren een groot succes.

Goed voor de ontwikkeling van kinderen
Badminton is een leuke, actieve sport en goed voor de fysieke en sociale ontwikkeling van kinderen. Veel kinderen kennen het van de camping in de buitenlucht, wanneer je soms last hebt van de wind. Badminton Network wilde basisschoolkinderen kennis laten maken met badmintonlessen binnen en in verenigingsverband. Dat is nóg leuker.

Blijvend resultaat
Het resultaat is erg positief. Ontzettend veel kinderen hebben enthousiast bewogen tijdens de school-gymlessen en kennis gemaakt met badminton. Na de badminton-gymlessen zijn de basisschoolkinderen uitgenodigd om een Clinic te volgen tijdens de reguliere badmintonlessen in de sporthal. Met als gevolg 10 nieuwe leden in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar.

Contact
Badmintonvereniging Network
Marsha Westra
E: bcnetwork1978@gmail.com
I: www.bcnetwork.nl

 

Bijdrage aan MAG-doelen
Opgroeien en ontwikkelen • Sport en bewegen • Vrijwillige inzet
Hoogte MAG-bijdrage
Categorie tot € 1.000