Ontmoetingen Online

Datum initiatief: 2022
Locatie: Online

Bewoners uit Hardinxveld-Giessendam komen wekelijks online bij elkaar samen via ‘Ontmoetingen Online’

Meerdere malen per week komt een groep bewoners online vanuit huis bij elkaar. Dit is mogelijk dankzij het online platform ‘Ontmoetingen Online’. Het is eenvoudig om deel te nemen via je tablet of computer. Dankzij ondersteuning is dit ook mogelijk als je alleen een televisie hebt. Voor de ontmoetingen is een speciaal afgesloten kanaal opgezet, waarmee je door videobellen met elkaar kan praten. Het fijne is dat het laagdrempelig is en je makkelijk met anderen in contact kunt komen.

Tijdens de bijeenkomsten gaan we digitaal op pad, is het mogelijk om te kletsen met elkaar en zijn er sessies gericht op verschillende thema’s. De thema’s worden momentele begeleid door professionals van Servanda. Dit wordt afgestemd op de interesses en behoeften. De kracht van online ontmoetingen is samenkomen, ondernemen en laagdrempeligheid. Dit biedt een uitkomst in deze tijd, waarbij het extra moeilijk is om elkaar te ontmoeten. Maar deze innovatie is zeker een blijvertje.

Het is voor iedereen toegankelijk en het is eenvoudig om deel te nemen. Of je nu bijvoorbeeld moeilijk ter been bent of je sociale contacten kleiner zijn geworden. Het is heel eenvoudig om deel te nemen.

De deelnemers uit de groep geven aan: ‘Op dit moment heb ik geen vervoer en kan ik door corona niet weg. Deze groep is heel fijn, want het geeft afleiding en je bent verbonden. Daarnaast leer je van elkaar, omdat je met gelijkgestemden bent. Zo kreeg ik de tip om de mooie dingen te onthouden, zodat je er later op terug kan kijken.’

Wilt u meer informatie of het een keer vrijblijvend uitproberen, neem dan contact op met Servanda: info@servanda.nl of 0184-612771; bereikbaar op de werkdagen van 09:00 – 12:00 uur.

 

Bijdrage aan MAG-doelen:
Samen leven  • Omzien naar elkaar • Vrijwillige inzet • Mantelzorg • Geestelijke gezondheid
Hoogte MAG-bijdrage:
Categorie vanaf  € 10.000