Stichting Vrienden van de Tiendwaert en Judith Leijsterhof

Datum initiatief: 2020, 2021
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Deze stichting ondersteunt de bewoners van de verpleegtehuizen Tiendwaert (NederHardinxveld) en Judith Leysterhof (Boven-Hardinxveld). De in 2006 opgerichte stichting tracht door het vinden van financiële middelen materiële hulp te verlenen en zo het leven van de bewoners wat te vergemakkelijken. Het gaat daarbij om specifieke voorzieningen, die niet vallen binnen de reguliere vergoedingen. Ook is er een wensenboom, voor kleine uitgaven, zoals uitstapjes, workshops en dergelijke.

De bewoners van de beide wooncomplexen kunnen door dementie of lichamelijke ongemakken niet langer zelfstandig wonen. In de beide huizen vinden zij een nieuw thuis, waar ze vergelijkbaar met vroeger wonen in kleine woongroepen of appartementen.

Sinds haar bestaan heeft de stichting al veel kunnen bereiken. Voorbeelden van aanschaffingen zijn: een duofiets voor elke locatie, een piano, watermuur, verhalentafel, tuinmeubilair, windschermen, tovertafel, spellen, robotpoezen, tablets, hometrainer, een qwiek-up, muziekboxen, een braintrainer, en meer.

MAG-bijdrage voor welzijn bewoners
De stichting signaleerde dat door corona extra materiaal nodig was voor het welzijn van de bewoners van de twee verpleeghuizen. Met hulp van een MAG-bijdrage kon de stichting het extra materiaal aanschaffen. Zoals tablets voor contact met de familie, een home-trainer met lage instap voor de nodige beweging, een muziekbox en spelletjes voor onder andere als de familie op bezoek komt.

Contact 
E: anneliesdekoning64@g.mail.com
FB: www.facebook.com/TiendwaertJudithLeysterhof (facebookpagina van de verpleeghuizen)

 

Bijdrage aan MAG-doelen
Geestelijke gezondheid 
Hoogte MAG-bijdrage
Categorie  € 1.000 – € 10.000