16 december 2022

Sinterklaasintocht Hardinxveld

Op zaterdag 19 november kwam Sinterklaas met zijn Pieten aan in Hardinxveld. Zijn feestelijke aankomst werd mede mogelijk gemaakt door Stuwkr8.

De winnaars van de teken- en knutselwedstrijd, zijn meegevaren met de Sint aan boord van de Waterbus van Blue Amigo. De prijswinnaars ontvingen van Sint hun gewonnen prijs, een waardebon geschonken door Top 1 Toys. Om 10.15 uur kwam de Sint met zijn gevolg aan bij de aanlegsteiger van het voetveer op de Buurt in Boven-Hardinxveld. DJ Willem van Sundance heette, in samenwerking met Light Sound Vision, de Sint en de Pieten samen met de burgemeester als eerste welkom in Hardinxveld-Giessendam.

Vanaf het voetveer liep de Sint met DJ Willem en de burgemeester richting het podium waar de Sint officieel werd verwelkomd. Na een optreden van o.a. de Danspieten, en het zingen van Sinterklaasliedjes, onder muzikale begeleiding van de Herrie Meuzikken, liep het gezelschap naar De Lange Wei, waar men rond 11.15 uur arriveerde. De Sinterklaasmarkt bij de Lange Wei was al vanaf 10.00 uur open. Op deze Sinterklaasmarkt stonden diverse ondernemers en verenigingen met hun producten. De Sint liep een ronde langs de kramen op de markt en voor de kinderen was er gelegenheid om met de Sint en Piet op de foto te gaan. Rond 12.45 uur was de markt afgelopen en vertrok de Sint met zijn gevolg.

Om 13.45 kwam de Sint met de trein aan op het station in Beneden-Hardinxveld. In verband met de veiligheid was het perron tijdens de intocht, tijdelijk afgesloten voor het publiek. Maar voor het station was plaats genoeg voor iedereen. De burgemeester heette op het bordes de Sint en de Pieten welkom. Daarna ging het gezelschap, begeleid door de Herrie Meuzikken, lopend via de Molenstraat en de Peulenstraat naar het plein bij winkelcentrum De Giessenhof.

Na aankomst bij de Giessenhof startte het middagprogramma met diverse optredens van de Pieten en plaatselijke verenigingen. Sinterklaas bezocht in de Giessenhof tussendoor een aantal winkels en ook was er gelegenheid voor de kinderen om met de Sint en Piet op de foto te gaan tijdens een “meet en greet” op het plein. Rond 15.30 uur was het alweer tijd om afscheid te nemen. De Sint vertrok met een aantal Pieten naar dorpshuis ’t Hart, waar de Sint een gezellig uurtje, onder begeleiding van de accordeonpiet, heeft doorgebracht met een aantal mensen met een beperking.