27 maart 2020

Humanitas Home-Start aangepast op Corona

Bericht van Humanitas Home-Start

In navolging van de maatregelen die in ons land zijn afgekondigd hebben we ook bij Humanitas Home-Start moeten besluiten om onze werkwijze aan te passen. Dit betekent dat de vrijwilligers niet meer naar de gezinnen gaan, in ieder geval tot 28 april. De contacten tussen de gezinnen en de vrijwilligers vinden uitsluitend telefonisch of via Skype of Facetime plaats.

Wij, coördinatoren, hebben het advies gekregen uitsluitend vanuit huis te werken en zijn via de bekende wegen bereikbaar voor jullie eventuele vragen.

De vrijwilligers houden wekelijks contact met het gezin om hen een luisterend oor te blijven bieden en mee te denken met de vragen die er zijn en de uitdagingen die deze nieuwe situatie met zich meebrengt.

Daarnaast zullen we de komende weken regelmatig een nieuwsbrief doen uitgaan met tips en tricks  voor ouders en kinderen. Hieronder alvast een aantal leuke dingen die je thuis kunt doen met de kinderen:

  • Met een groot laken een tent bouwen onder de tafel en dan mogen de kinderen daar natuurlijk ook eten!
  • Laat twee kinderen van een schoenendoos allebei een eigen schatkist maken met bijbehorende schatkaart en deze voor elkaar verstoppen
  • Een fotospeurtocht is zo gemaakt: neem foto’s van leuke details in huis. Welk kind heeft het snelst alle gefotografeerde plekjes gevonden?
  • Pak een groot vel papier, laat je kind erop liggen, teken de omtrek en maak een levensgroot schilderij
  • Thematafel: de lente komt eraan. Zet een mooie tafel neer en laat je kind alles van de lente verzamelen en uitstallen.
  • Ken je het kat en muis spelletje? Theedoek in je broek en rennen maar!

Voor meer leuke dingen: https://www.kidsproof.nl/mobile/Utrecht/Blog/corona-50-dingen-thuis-doen-kinderen-tips

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek onze Facebook of Instagram pagina onder de naam Home-Start Sliedrecht of neem contact op met de coördinator van Home-Start Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht, Sascha Zonneveld.

Sascha Zonneveld
Coördinator Humanitas Home-Start
T: 06 202 49 328
E: s.zonneveld@humanitas.nl
I: www.home-start.nl

Meer over dit MAG-initiatief >