8 juli 2019

Een actieve zomer met de PCOB, ouderenorganisatie

Zomeractiviteit

PCOB organiseert een zomeractiviteit rondom de 3D expositie in Streekmuseum De Koperen Knop. Op  21 augustus bent u van harte welkom in het museum van 10:30 tot 13:30 uur. Na ontvangst met koffie/thee krijgt u een rondleiding, waarna u zelf kunt rondkijken in het museum en de museumtuin, gevolgd door een lunch. Kosten: € 24,- inclusief museumtoegang.

Programma
10.30 uur – Aankomst deelnemers; ontvangst met koffie/thee

11.00 uur – Rondleiding Museum De Koperen Knop (zomerexpositie ‘De wereld in 3D’ plus de vaste collectie)

12.00 uur – Gelegenheid zelf nog even rond te kijken, bv. in de museumtuin

12.30 uur – Lunch

13.30 uur – Einde programma

Maximaal 50 deelnemers
Deelnemers kunnen er na het programma nog voor kiezen op eigen gelegenheid een wandel- of fietsroute te volgen (routes bij de balie van het museum; zelf voor fietsen zorgen!). NB: Enkele van de fietsroutes zijn dit jaar op initiatief van de afdeling door een van de leden ontworpen, met het museum als start- en eindpunt.

Aanmelden
Uiterlijk 8 augustus per e-mail (voorkeur!) of telefoon bij Leen van Wingerden.
E: leen.van.wingerden@online.nl
T: 0184-670414

 

Nieuwe fietsroutes

Teus Bakker, lid PCOB Hardinxveld-Giessendam, heeft een vijftal nieuwe fietsroutes gecreëerd voor onze regio, met aandacht voor rivier De Giessen en van alles eromheen, voor het polderlandschap van de Alblasserwaard, en voor rivier De Merwede. De routes zijn beslist de moeite waard. Begin- en eindpunt? Natuurlijk: Museum De Koperen Knop!

U kunt deze leuke fietsroutes downloaden via de website van de PCOB: www.pcob.nl/uw-afdeling/hardinxveld-giessendam/fietstochten. U volgt de fietsroute op eigen gelegenheid.

De routes werden woensdag 10 juli officieel in De Koperen Knop gepresenteerd aan wethouder Jan Nederveen.

 

PCOB ontvangt een MAG-bijdrage om activiteiten mogelijk te maken. Naar MAG-initiatief >